דיווח של גל גפן

התארגנות חדשה של תושבים מגני תקווה וקריית אונו למען בעלי חיים, יצאה לדרך גל גפן

dana 21 בנובמבר 2018 11:35 אין תגובות

לפני כשבוע עשרות פעילים למען בע"ח החליטו להקים ארגון ששמו "גני תקווה וקריית אונו אוהבות חיות" שהוא ארגון מתנדבים הפועל למען בעלי חיים. ההתארגנות נוצרה בעקבות שיתופי פעולה מוצלחים בין הפעילים ביישובים, כמו: ימי אימוץ של הכלבים המס[ו]כנים של יובל מנדלוביץ'
קידום נושא העיקורים והסירוסים, סיוע לבע"ח במצוקה והקמת פינות האכלה לחתולי הקהילה.
כפועל יוצא מכך, ביום שלישי בערב, נערך מפגש של גרעין הפעילים מגני תקווה קריית אונו והסביבה, והוחלט על התחלת פעילות משותפת ומאורגנת למען מטרה אחת- שיפור רווחת בעלי החיים ביישובים. למפגש הגיעו פעילים בטווח רחב של גילאים וסוכמו קוים מנחים להמשך פעילות.

מפגש הפעילים  

ענת אידלוביץ מגני תקווה, אחת משתי היוזמות של ההתארגנות (השנייה היא סיוון בר מקריית אונו) מספרת איך החלה היוזמה לרקום עור וגידים: "סיוון ואני פועלו בשקט כבר תקופה ארוכה למען בע"ח, אנחנו מצילות חתולי רחוב שנתקעים במצוקה, ודואגות לעיקורים וסירוסים כמובן".
אז למה צריך התארגנות?
"כדי להניע את העגלה קדימה צריכים להתארגן בקבוצה".
איך עושים את זה?
"פניתי דרך קבוצות הפייסבוק בגני תקווה ובקריית אונו למי שרוצה להצטרף לקבוצה לרווחת בע"ח".
כמה פנו?
"זה התחיל מקבוצה קטנה ולאט לאט הגענו ל-40 איש. וכפועל יוצא מזה החלטנו להתארגן החלטנו להקים את הקבוצה ולצאת עם זה למדיה".
האם המועצות המקומיות בגני תקווה ובקריית אונו שותפות למיזם?
"בגני תקווה אני פועלת כבר עוד מעט שנה מול המועצה המקומית, בנושא הקמת פינות האכלה מוסדרות לחתולים, נכון לעכשיו יש פיילוט לשלוש תחנות כאלה ועכשיו הולכים להקים עוד שלוש.
אני חייבת לציין שיש שיתוף פעולה מלא עם המועצה והם נרתמים למען רווחת בע"ח בגני תקווה.
ואנחנו רוצים ליישם אותו הדבר בקריית אונו. אנחנו אמורים לתאם פגישה עם ישראל גל בקרוב ולצאת ביוזמה של פינות האכלה מוסדרות לבע"ח וכל שאר הרשימה.
פעילות משותפת שכבר קורת בפועל היא עם השירותים הווטרינרים בגוש דן. עיקורים וסירוסים זה לא העניין לעשות נקודתית פה ושם, המטרה לסגור אזורים. בית אחרי בית כדי לסגור כמה שאפשר את הנושא של עיקור וסירוס חתולים. אנחנו ממלאים טופס מעבירים אליהם ואז מרימים אלינו טלפון מתאמים שעה שהמאכיל מאכיל, והם מגיעים לוכדים וגם מחסנים, מחזירים לטריטוריה ונוסף לזה כשיש ב"ח אנחנו מתקשרים אליהם גם באמצע הלילה והם מגיעים".
למערכת מגיעים יותר מדי פעמים, סיפורים על תושבים שלא רק שמתנגדים לפינות ההאכלה אלא אף מגיבים באלימות למאכילים. איך מתגברים על כך?
"כאן אנחנו צריכים להכניס את עניין הגישור. גם מי שלא אוהב בע"ח אסור לו לפגוע. לפעמים הבעיה נובעת מצורת האכלה לא נכונה, מקום לא נכון של האכלה, שעות לא רלוונטיות ועוד. למשל, באחת השכונות בגני תקווה, נתקלנו בשני מקומות שבהם נתנו לחתולים אוכל באופן לא הגייני, דבר שמשך זבובים ויתושים וגרר כעס מצד השכנים. הגענו למקום, הבאנו אתנו כלים מתאימים, אוכל יבש ומתאים, וניקינו את המקום והסברנו למאכילים איך להאכיל בצורה נכונה. כיום שתי הפינות עובדות באופן מלא ואין בעיה".

פינת האכלה בגני תקווה

אידלוביץ אומרת כי עוד נושא משמעותי עליו הם שוקדים בימים אלה, הוא גינת כלבים גדולה בגני תקווה.
"צורך השעה בגני תקווה היא גינת כלבים יפה וגדולה. יש מישהי בגני תקווה שרוצה להנציח את ביתה ומוכנה לתרום מכספה למען גינת כלבים ראויה. לגינת כלבים צריך להבין יש יש גם פן חברתי- קהילתי, באים יושבים ומדברים בעוד שהכלבים מתרוצצים. כרגע אנחנו מחפשים מקומות מתאימים,
תוך התחשבות כמובן בדיירים, ולהביא אופציות למועצה כדי שייערך סיור וייקבע ביקור מקדים".

למענם. אילוסטרציה